Kurset Høsten 2017 er nå fullt.

 

Neste mulighet: Våren 2018.

 

For spørsmål vedr kurs ta kontakt med:
Roger Moen
Tlf: 95842375
rogern79@gmail.com

eller

Kyrre Holm
Tlf: 900 99 634
kyrreholm@gmail.com

 

Drømmer du om å fly – fri som fuglen oppunder skyen?

Men du har kanskje ikke tid til lange kurs eller penger til eget fly og mye utstyr? Da er paragliding sporten for deg. Det er en fantastisk følelse å brette ut skjermen for å stige høyere. Kanskje sirkle sammen med en hauk.

Vi kjører normalt 2 kurs i løpet av et år – et vårkurs og et vinterkurs.
– Følg med på våre nettsider. Det er normalt maks 10 deltagere per kurs (avhengig av antall instruktører og hjelpeinstruktører). Du trenger ikke en legeattest/legesjekk, men så lenge du har god helsetilstand og ingen andre helsemessige utfordringer som ikke er sammenfallende med å fly og utføre normale aktiviteter.

Kurset har en praktisk og en teorietisk del. Teorien kjøres i klasserom i løpet av en 4-5 kvelder på en måneds tid. Teorien avsluttes med en prøve. Den praktiske delen av kurset vil i hovedsak gjennomføres i helgene. Vi starter parallellt med teorien med litt gjennomgang av utstyret og lærer skjermkontroll på bakken. Etterhvert når du har trent litt startteknikk vil du få dine første små flyveturer i skolebakken. Dernest i en mellombakke med 70-80meters høyde mellom start og landing. Til slutt skal du ha minst 10 høydeturer hvor du skal ha gjennomgått noen grunnleggende praktiske øvelser i luften. Normalt trenger man litt flere turer. Det er instruktøren som avgjør når du ansees skikket til å få elevbeviset/PP2 sertifikatet. Disse aktivitetene er litt avhengig av vær og vind, og vil normalt kunne gjennomføres i løpet av 1-2 måneders tid. Men det er viktig at du under kurset deltar på de helgeaktivitetene som settes opp for å kunne fullføre det praktiske på normert tid.

Et kurs koster 10.500kr – dette inkluderer godkjent hjelm (verdi ca kr 1500,-) bøker/skolemateriell, forsikring, medlemskap i Norges Luftsportsforbund og Nidaros Luftsportsklubb, lån/leie av utstyr. Transport/samkjøring til og fra kurssteder er ikke inkludert.

Paragliding er en fantastisk fascinerende sport. Jeg vil påstå det ikke finnes noe annen metode for å oppnå en mer ekte følelse av å fly selv. Alt du trenger for å kunne fly milevis og timesvis er i en liten sekk du enkelt kan bære med deg hvor du vil. På vår side på facebook “Paraglider Trondheim” kan du følge med og møte opp på en start om det er medlemmer som er ute og flyr, og få med deg hvordan dette foregår.

 

Hvordan melder jeg meg på?

  • Send inn påmeldingsskjemaet.
  • Du vil bli kontaktet av instruktør senest en måned før kursstart.
  • Betal depositum kr 4000,- til konto 4200 34 67354. Send kvittering fra nettbank til styret@nlsk.no.
  • Kontrakt signeres på første kursdag og resterende beløp på kr 6500,- betales omgående. Kvittering sendes styret@nlsk.no.

Ved overtegning av kurs, vil du selvfølgelig få tilbakebetalt kursavgiften.

Hva kreves det av deg for å kunne gå på kurs?

For å begynne med flyging er det ikke nødvendig med spesielle forkunnskaper eller evner, men vi anbefaler alminnelig god form og helse. Selve kurset. Klubben satser mye på fadderordning for nye elever og andre piloter som trenger assistanse av erfarne piloter. Integrering er viktig for klubben vår!

Paragliding er spennende og morsomt. Om du lurer på om du kvalifiserer deg til å kunne drive med paragliding, ber vi deg tenke gjennom følgende:

  • Er du i normal god fysisk og psykisk form?
  • Kan du bære en 15 kg tung ryggsekk?
  • Har du normalt syn og hørsel?
  • Har du normal motorikk og styrke?

Et paragliderkurs vil kreve innsats fra deg! Og som alt annet man må jobbe litt for, så betaler det seg til slutt!

Hvorfor må jeg bruke tid på kurs?

I Norge kreves det sertifikat for å fly paraglider, fordi paragliding, akkurat som for bilkjøring, dykking, motorfly og en del andre aktiviteter, ikke tillater at du gjør store feil. Kravet om sertifikat har myndighetene satt for din egen sikkerhet, slik at du kan og vet nok til å drive med denne sporten. Paragliding er i Norge organisert under Norsk Luftsports Forbund (NLF), som igjen står under Luftfartsverket. Vi bruker et anerkjent utdanningssystem som kalles Para Pro. Dette ble godkjent som internasjonal standard for paragliderutdannelse i 1990. Para Pro har som målsetning å utdanne hver enkelt utøver til selvstendige piloter som er i stand til å ivareta sin egen og andres sikkerhet. Flysikkerhet har absolutt førsteprioritet. Progresjonsstigen består av 4 trinn (PP2-5) der utøverne, basert på egne forutsetninger, flyr innen de retningslinjer som er gitt for hvert trinn.

 

 Påmelding: