Påmelding til høstkurs 2019 er nå stengt.

De som har fyllt ut skjema vil bli kontaktet av instruktør.

For spørsmål vedr kurs ta kontakt med:
Roger Moen
Tlf: 95842375
rogern79@gmail.com

eller

Kyrre Holm
Tlf: 900 99 634
kyrreholm@gmail.com

Drømmer du om å fly – fri som fuglen oppunder skyen?

Men du har kanskje ikke penger til eget fly og mye utstyr? Da er paragliding sporten for deg. Det er en fantastisk følelse å brette ut skjermen for å stige høyere. Kanskje sirkle sammen med en ørn.

Vårt kurs starter etter sommerferien, og vi kjører normalt 1 kurs i løpet av et år. – Følg med på våre nettsider. Det er normalt maks 8 deltagere per kurs. Du trenger ikke en legeattest/legesjekk, så lenge du har god helsetilstand og ingen andre utfordringer som ikke er sammenfallende med å fly og utføre normale aktiviteter.

Kurset har en praktisk og en teorietisk del. Teorien kjøres i klasserom i løpet av en 4-5 kvelder på ukedager, evt helger dersom været ikke tillater uteaktivitet. Teorien avsluttes med en prøve. Den praktiske delen av kurset vil i hovedsak gjennomføres i helgene. Vi starter parallellt med teorien med litt gjennomgang av utstyret og lærer skjermkontroll på bakken. Etterhvert som du har trent litt startteknikk vil du få dine første små flyveturer i skolebakken. Dernest i en mellombakke med 70-80meters høyde mellom start og landing. Til slutt skal du ha minst 10 høydeturer hvor du skal ha gjennomgått noen grunnleggende praktiske øvelser i luften. Normalt trenger man litt flere turer. Det er instruktøren som avgjør når du ansees skikket til å få elevbeviset/PP2 sertifikatet. Disse aktivitetene er ganske avhengig av vær og vind, og man må påregne å sette av helgene til å fly. Det er viktig at du under kurset deltar på de helgeaktivitetene som settes opp for å kunne fullføre det praktiske på normert tid.

Et kurs koster 9.500kr – dette inkluderer godkjent hjelm (verdi ca kr 1500,-) bøker/skolemateriell og lån/leie av utstyr. Medlemskap i Nidaros luftsportsklubb, medlemskap i NLF og forsikring kommer i tillegg. (Spesiell forsikring som tegnes ved kursstart). Transport/samkjøring til og fra kurssteder er ikke inkludert. Normal kostnad for medlemskap er 2000 kr/år for voksen, noe lavere for yngre medlemmer. Grunnforsikringen koster ca 800 pr år.

Paragliding er en fantastisk fascinerende sport. Jeg vil påstå det ikke finnes noe annen metode for å oppnå en mer ekte følelse av å fly selv. Alt du trenger for å kunne fly milevis og timesvis er i en liten sekk du enkelt kan bære med deg hvor du vil. På vår side på facebook “Paraglider Trondheim” kan du følge med og møte opp på en start om det er medlemmer som er ute og flyr, og få med deg hvordan dette foregår.

Hvordan melder jeg meg på?

  • Send inn påmeldingsskjemaet.
  • Du vil bli kontaktet av instruktør senest en måned før kursstart.
  • Betal depositum etter avtale med instruktør. Betal kr 4000,- til konto 4200 34 67354. Send kvittering fra nettbank til styret@nlsk.no.
  • Kontrakt signeres på første kursdag og resterende beløp på kr 5500,- betales omgående. Kvittering sendes styret@nlsk.no.
  • Medlemskap og forsikringer betales også første dag. Dette må være i orden før vi starter praktiske øvelser, og forutsetter at du har en profil i min idrett.

Ved overtegning av kurs, vil du selvfølgelig få tilbakebetalt kursavgiften.

Hva kreves det av deg for å kunne gå på kurs?

For å begynne med flyging er det ikke nødvendig med spesielle forkunnskaper eller evner, men vi anbefaler alminnelig god form og helse. Klubben satser mye på fadderordning for nye elever og andre piloter som trenger assistanse av erfarne piloter. Integrering er viktig for klubben vår!

Paragliding er spennende og morsomt. Om du lurer på om du kvalifiserer deg til å kunne drive med paragliding, ber vi deg tenke gjennom følgende:

  • Er du i normal god fysisk og psykisk form?
  • Kan du bære en 15 kg tung ryggsekk?
  • Har du normalt syn og hørsel?
  • Har du normal motorikk og styrke?

Et paragliderkurs vil kreve innsats fra deg! Og som alt annet man må jobbe litt for, så betaler det seg til slutt!

Hvorfor må jeg bruke tid på kurs?

I Norge kreves det sertifikat for å fly paraglider, fordi paragliding, akkurat som for bilkjøring, dykking, motorfly og en del andre aktiviteter, ikke tillater at du gjør store feil. Kravet om sertifikat har myndighetene satt for din egen sikkerhet, slik at du kan og vet nok til å drive med denne sporten. Paragliding er i Norge organisert under Norsk Luftsports Forbund (NLF), som igjen står under Luftfartsverket. Vi bruker et anerkjent utdanningssystem som kalles Para Pro. Dette ble godkjent som internasjonal standard for paragliderutdannelse i 1990. Para Pro har som målsetning å utdanne hver enkelt utøver til selvstendige piloter som er i stand til å ivareta sin egen og andres sikkerhet. Flysikkerhet har absolutt førsteprioritet. Progresjonsstigen består av 4 trinn (PP2-5) der utøverne, basert på egne forutsetninger, flyr innen de retningslinjer som er gitt for hvert trinn.